En sten har lyfts bort

Hade samtal med chefen i torsdags. Jag kände mer och mer under veckan som var att jag inte skulle orka gå upp på 75% om jag skulle fortsätta med samma arbetsuppgifter. Det skulle ha inneburit ständig kontakt med andra människor, varav många mycket frustrerade. Jag blev hörd och ska nu få prova andra arbetsuppgifter vilket är en stor lättnad för mig. Jag känner mig lättare överhuvudtaget och förstår nu hur mycket jag hade gått och oroat mig över det här. Det känns så skönt att vi kunde ta fram en annan lösning för mig utan att jag behövde rucka på mina behov. Ja så antagligen går jag upp på 75% redan nästa vecka, och nu känns det inte alls så jobbigt. :)

Utmanad

Jag har blivit utmanad av min vän Tågmamman, så nu kör jag:

10 Första

Första bästa kompis - Victoria

Första bil - Min älskade Peugeot 207 XS Sport 1,6 HDi som jag sålde i höstas för att lämna plats till en kombi. Saknar dig så...

Första kärlek - Erik på dagis

Första husdjur - Vi hade alltid hästar och får när jag var barn. Räknas dom? Annars vår fina storpudel som flyttade hem till oss i åk 2. Tyvärr blev hon påkörd 4 år senare.

Första semester - Norge och Arvika otaliga gånger i min barndom, men första charter gick till Alcudia på Mallorca där jag upptäckte att det sved i ögonen när man badade i havet (och höll mig därför till poolen).

Första jobb -  Med riktigt lönebesked, Café Charm.

Första köpta skiva - Egenköpta var Depeche Mode "Violator".

Första piercing - Hål i öronen när jag var runt åtta.

Första konsert - Carola i Härnösand. Kommer inte ihåg mer än att vi var i nåt slags gigantisk partytält. Om det var bra? Fråga inte mig, men det var säkert oerhört stort för mig på den tiden.

8 senaste


Senaste alkoholdrycken - Rött vin, ekologiskt Rioja "Azabache"

Senaste bilfärd - I morse, blev skjutsad till T-banan.

Senaste filmen du såg - Liftarens guide till galaxen

Senast ringda telefonsamtal - Till sambon på jobbet.

Senaste bubbelbadet - I min senaste lägenhet. Har inget badkar nu, men längtar så tills vi har installerat ett i källarspat.

Senast spelade CD-skiva - Faktiskt Carolas "Sov på min arm". Tänker på min flicka när jag hör låten "Jag vill alltid älska".

Senaste gången du grät - Idag på jobbet när jag pratade med två fina kollegor om allt som hänt.

Senaste måltiden - Quorn med pasta, soltorkade tomater, spenat och paprika/chili créme fraiche.

6 har du någonsin

Dejtat en av dina bästa kompisar - Ja, det kan man nog säga.

Blivit arresterad - Nej, men däremot blivit utkastad från Crazy horse en gång. *Pinsamt* Kan ju ta hon SSU-ledaren i handen.

Blivit kär vid första ögonkastet - Jag kan faktiskt inte svara på om jag har det. Det brukar växa fram hos mig.

Fastnat med blicken i någons urringning - Det har hänt,

Sagt att du älskar någon utan att mena det - Nej det säger jag bara om jag verkligen menar det.

Busringt till någon - Ja i tonåren.

7 saker du har på dig

1. Mörkgrå strumpbyxor
2. Svart bomullstrosa
3. Grå folkloremönstrad kofta
4. Svart klänning
5. Svart BH
6. Grå tjockstrumpor
7. Mascara

6 saker du har gjort idag

1. Åkt tunnelbana.
2. Jobbat.
3. Varit hos terapeuten.
4. Ätit lunch.
5. Installerat spel på datorn.
6. Släppt in tekniker för att laga värmepannan.

5 favoritsaker utan rangordning

1. Vårt hus
2. Nintendo DS
3. Min japanska lykta
4. BÖCKER
5. Vår tempursäng

4 personer du kan berätta allt för

Min terapeut
De flesta av mina nära vänner
Min sambo

3 val

Blått eller rött? Blått

Sommar eller vinter? Åh jag kan inte välja. Så underbart skönt med sommar, men jag älskar snö, skidåkning och tända värmeljus.

Choklad eller chips? Choklad

2 saker att göra innan du dör

1. Bilda familj
2. Leva ett bra och lyckligt liv

1 sak du ångrar

Att jag inte gör något med mitt sjungande för närvarande. Ska snart och snart och snart....

4 personer du vill ska göra samma blogginlägg

Jag hoppar att utmana den här gången, men uppmanar den som vill att kopiera och lägga in i sin blogg.
Berätta det gärna i så fall så vi andra kan gå in och läsa. :)


Buffeln är här

Jag ser att jag har skrivit fel i mitt inlägg om Buffelns år. Det är nämligen idag den 26:e januari som vi går in i Buffelns år och inte i februari som jag har skrivit. Gott nytt år! :)

Igår var jag och sambon på Cosmonova tillsammans med min lillebror och hans flickvän. Det är alltid lika kul tycker jag. Vi slog på stort och gick på både 3D-film och "vanlig" Cosmonovafilm. Jag förundras dock över att de får visa havsmonster från urtiden i 3D för femåringar. Jag tyckte ju själv att det var lite väl läskigt när det största monstret helt plötsligt simmade över mitt huvud och sedan slukade vår hjältinnas bror i en tugga.

Det känns tungt att vara på jobbet idag. Jag har ingen direkt motivation. Är dessutom i valet och kvalet om jag ska gå upp till 75% nästa vecka. Är inte så sugen på det direkt. Jag får väl se hur det känns den här veckan.

Våga troHär är utlovad bild på min vackra lykta som jag fick i julklapp.

Igår kom vår fina präst, som begravde vår dotter, helt oväntat och knackade på. Hon hade med sig en cd till oss som innehöll sånger från ett par som också förlorat sitt barn. Väldigt vackra och tankfulla sånger. En text tilltalade mig särskilt så den vill jag dela med mig av.

"Det enda som jag har är min möjlighet att göra val
förblindad kan jag välja bitterhet
hålla famnen sluten, stänga hela livet ute
blunda inför varje möjlighet
ur förtvivlan, i förhoppning, till försoning

Våga tro det finns en vilja att förändra
Våga se finns en kraft som vill mig väl
Att våga känna finns en hand som bär mig framåt
Att våga tro, våga tro, att hoppas...."

(
http://www.svedbergengstrom.se)

Projektet startar

Projekt renovera källare har börjat nu, men själva byggandet sätter nog inte igång förrän tidigast april. Idag var en byggkille här och rekade och titta på rör, väggar och golv. Jag kände mig lite tafatt när han kom med bättre lösningar på saker som vi tänkt ut och tyckte lät jättebra. Haha, det är nog bra att det är proffs som ska göra det här. Min sambo är händig, men jag tror att det här blir honom övermäktigt. Såga upp betonggolv och lägga nya rör är nog inte riktigt hans femma. Jag längtar så tills att det där fina badkaret som jag (märk jag, sambon vill ha ett vräkigt bubbelbad, men det går jag inte med på) har tittat på kommer att stå där nere och vänta på mig. Jag saknar verkligen badkar och det här är ett vanligt badkar som är extra djupt så att man inte behöver varva vilken kroppsdel som ska ligga under vattnet. Man kan få champagnebubbel i rumpan om man vill men det kostar lite mer. Jag får väl se vad jag kan få igenom.

Jag får nog ta före och efter bilder och lägga ut här sen. För det kommer att bli STOR skillnad där nere. Inget är gjort i källaren sen 70-talet och vi tänker riva ut allt och göra om planlösningen. I det gigantiska s.k. "hobbyrummet" har vi en gräsligt ful grön vävtapet, den går inte ens att beskriva. Det kommer nog vara bra för oss att ha ett projekt att fokusera på tillsammans.

2009 - Buffelns år

Skickar massor av varma tankar till min vän som också är änglamamma och som har "världens otur" just nu. Önskar att jag kunde ge dig all världens hopp istället... Kram

Vet ni om att vi går in i Jordbuffelns år enligt kinesisk tro den 26:e februari? Efter att ha befunnit oss i råttans år som är ett uppsluppet år då många tar stora risker, latar sig och lever livet (antagligen en av orsakerna till varför jag tycker att det föds så många barn i år, förutom min egen självömkan då förstås) går vi in i ett år av strävan och hårt arbete. Ni som är födda t.ex. 1961, 1973, 1997, 1985 och 1997 är bufflar. Bestämda, envisa och ambitiösa personer med mycket stark vilja. Stämmer det på någon av er? Det stämmer väldigt bra på min storebror i alla fall. De barn som föds i år kommer med hjälp av elementet jord bli beslutsamma, driftiga och tålmodiga. Under Buffelns år är det klokt att tänka på framtiden och arbeta för den, kanske stadga sig och bilda familj. Kanske dags att starta det där projektet som du har tänkt på så länge? Tydligen är det bara hårt arbete som kommer att belönas. Det kanske inte är konstigt att buffeln måste städa upp efter råttan i tider av ekonomisk kris och lågkonjuktur.

Själv är jag född i Hästens år och Buffelns år ska tydligen vara ett bra år för mig. Jag ska inte behöva oroa mig för pengar och en befordran är tydligen inom räckhåll. Dessutom är det ett bra år för hästen att gifta sig och skaffa barn. Elementet jord är också med mig då jag är jordhäst. Projekt renovera källare, ett till barn och eventuellt byta arbete är det jag har tänkt att jag ska göra i år. Det verkar ju som att jag är på rätt spår...

Nu när man kan se tillbaka på Råttans år är det intressant att se två utvecklingar. Råttans år är ett bra år för opportunistika politiker att framföra sitt budskap (Barack Obama) och frön kan sås som utvecklas till krig (Israels idioti). Enligt kinesisk tro ska kriget dock inte vara länge och det hoppas jag verkligen. Jag tycker att Israel har hamnat i någon slags förtid och jag är inte alls anhängare av deras sjuka kupp.

För er som tycker om kinesiska horoskop kan jag rekommendera en jättebra hemsida:
http://www.monika.nu/horoskop
Där kan du bl.a. läsa om hur du är som person med hjälp av både stjärntecken och kinesiskt år. Jag är en hästvädur och tycker det är intressant att det stämmer så bra på mig. Dessutom är min älskling en tigertvilling och precis som horoskopet säger är vi perfect match. :)

Hjärnskakning och jobb

Jaha, så fick man hjärnskakning då. Åkte långfärdsskridskor på sjön i förrgår igen. Hade tagit av mig skenorna och skulle gå av isen då jag klev på en förrädisk isfläck gömd under snön. Jag hann inte reagera så jag la mig bakåt och slog huvudet i en isknöl. Jag tror aldrig att jag fick en sån stor bula när jag var barn, som tur är har den gått ner ganska mycket nu för det såg inte klokt ut. Tyvärr får jag inte åka skridskor förrän jag känner mig bättre, annars hade jag planerat att göra det i helgen. Men så groggy som jag känner mig nu är det kanske lika bra.

Idag var jag på jobbet för första gången igen efter 2,5 månaders sjukskrivning. Ju närmare arbetsplatsen jag kom desto mer knöt det sig i magen, men när jag väl kommit in i vår korridor och folk kom mig till mötes så kändes det bra. Mina kollegor ville verkligen att jag skulle känna mig välkommen tillbaka. Jag börjar jobba halvtid fr.o.m. måndag och jag hoppas att jag kommer att orka det. Jag får ha kvar min vikarie tills vidare så jag behöver inte ta över hela ansvaret direkt och det känns skönt. Arbetsbelastningen är tyvärr ganska hög, men det var en del förändringar på gång. Annars är det lustigt hur mycket som kan hända på 2 månader. Det var en del som var annorlunda. Min chef undrade om jag tänker försöka bli gravid igen, det kanske låter fräckt att jag fick den frågan men det kändes helt ok för mig. Jag har bestämt mig för att jag vill vara säker på att jag inte blir gravid för att få ett substitut till vår dotter. Jag vill längta efter nästa barn och det känns som om jag kan hitta tillbaka till det något sånär om jag väntar ett tag. Just nu får hon ta all plats i mitt liv. Tänker gå till kyrkogården i helgen och tända ett ljus som jag har köpt. Jag har inte varit där sedan begravningen och det är ju så fint nu med all snö så det känns som att det är dags att gå och hälsa på.


Is på sjön

Åh idag fick vi äntligen inviga våra långfärdsskridskor som vi köpte förra året. Då blev det tyvärr ingen is alls på sjön där vi bor men i år har vi bättre tur. Vi var först ute och gick en sväng på sjön för att kolla att det var upplagt för skridskoåkning. När vi kom tillbaka en timme senare efter att ha ställt in skridskorna och lärt oss hur man tar på sig dom...så var det helt fullsmockat på sjön. Det var helt sjukt. Vägen bredvid sjön var full av parkerade bilar och det var folk med skridskor, barnvagnar, pulkor och bandyklubbor överallt. Någon hade t.o.m. ställt ut ett korvstånd mitt på sjön och stod och sålde korv. Skridskorna var super och vi åkte runt hela sjön och sen hade vi båda ont i fötterna. Resten av dagen har vi lullat runt i morgonrockar, känns som en bra dag. :)