Solen skiner...

...man kan inte vara annat än glad när man får gå till jobbet i ballerinaskor. :)

Det ska bli så skönt med en ledig fredag. Arbete i trädgården är planerat. Gjuta fast ny brevlåda och fortsätta rensa rabatter. På söndag kommer en festlig kvinna och beskär våra äppelträd samt ger T en snabbkurs i beskärning. 

Jag tyckte förut att rådjur var himla fina men har fått lära mig att de är ulvar i fårakläder sen jag blev med trädgård. När vi kom hem från semestern hade tulpanerna kommit upp i rabatten. Kvar var dock bara söndertuggade blad och nåt halvt skaft. De jäklarna hade även tuggat på vår svartvinbärsbuske som vi klippte ner i höstas för att den ska ta sig. De hade skalat av alla nya skott. Grrrrrrrr...jag förstår att Runar sköt en genom sovrumsfönstret. Jag har god lust själv.

Annat som händer i trädgården är att vi har fått hallonskott av en vän som vi kikar på dagligen (hallonskotten alltså). De ser ut att börja trivas hos oss. T har i år rensat bland jordgubbsplantorna (vilket ingen av oss iddes förra året), förhoppningsvis med gott resultat.

På lördag kommer mamma och då ska vi gå på Operan och se Askungen. Tyvärr inte med Malena Ernman eftersom hon tydligen har bättre saker för sig, som att vara med i Melodifestivalsturné. Typiskt.

Ikväll blir det förresten grillning och Majbrasa hos goda vänner. Ha en härlig Valborg och Första maj!!

Hemma

Nu är jag hemma igen. Resan har varit helt otroligt bra förutom en del otur med inställda och försenade flyg. Jag ska sortera lite och återkomma om resan snart.

Jag känner mig full av ny energi sedan jag kom hem och jag hade ju gärna hoppats att det skulle få kännas lite bra och hoppfullt nu. Men det ploppar ut bebisar överallt, jag vet om minst fem de senaste tre veckorna och fler är på gång. Jag orkar verkligen inte vara glad för allas skull. Jag är oerhört missunnsam och jag orkar inte be om ursäkt för det. Jag har inte ens lust att se ungarna. Varför skickar man foton på sina nyfödda till gamla högstadiekompisar som man inte har kontakt med längre? Beats me...

Fort Lauderdale

Nu har vi landat i Fort Lauderdale och det ar helt fantastiskt har. :) Vi har bara varit i Fort Lauderdale en kvall, men vi har redan traffat pa massor av trevliga och hjalpsamma manniskor. Pa en fantastisk restaurang vid Fort Lauderdale Beach blev mamma firad med sang och dessert fran personalen. De var verkligen mana om att hon skulle kanna sig firad och sedan kom agaren med rosor till mamma. Jattekul! :) Vi kommer att fira henne ordentligt i morgon kvall pa baten ocksa.

Det ar svart att ga allas viljor till motes nar man reser sex personer tillsammans. Det var sarskilt svart i New York, men till slut lyckades vi fa ihop ett bra program. Det var t.ex. verkligen kul att fa se nar New York Rangers gick till slutspel i Madison Square Garden. Vara svenska talanger Henrik och Markus gjorde oss mycket stolta. :) Inte minst var Henrik Lundqvist snygg att se pa, pa storbildsskarm. :p
Empire State building, Soho, Greenwich Village, Central Park, Macy's, Tiffany's och Ground Zero var nagra saker jag hann med. Allra gladast var jag dock nar jag hittade till Bare Escentual's butik och shoppade I.d. makeup som en galning. Det var verkligen halva priset pa allt jamfort med i Sverige.

Nu ska jag ga och lagga mig. I morgon kommer en liten buss och hamtar oss for att ta oss till kryssningsfartyget. New York was a blast, men jag har en kansla av att kryssningen i Karibien kommer att bli amazing. Det ska bli sa skont att fa vila en vecka efter nagra intensiva dagar i New York. Klockan ar 23:42 har och i Sverige ligger ni nog och sover nu eftersom klockan ar 05:42 dar. Hoppas att ni kunde lasa det har trots att det saknas en hel del prickar.
God natt!


Ut i världen bär det avNu är jag snart äntligen på väg. Efter mormors begravning i fredags som var vacker, sorglig och stämningsfull så kan jag äntligen börja slappna av. I morgon bitti bär det av till New York. Vi ska vara där i tre dagar och det blir hockey, shopping och sightseeing. Jag vill dock mest strosa runt i Soho och Greenwich village och känna på atmosfären.


Efter våra dagar i New York flyger vi ner till Fort Lauderdale, tillbringar ett dygn där och sedan kliver vi på ett kryssningsfartyg som ska ta oss runt i östra Karibien under en vecka. Där ska vi fira att mamma fyller 60 år och jag hoppas att det blir en resa som lever upp till det. Jag vet inte om jag kommer att ha tillgång till internet under resan. Annars kommer en reseberättelse när jag är hemma igen. Vi har egen balkong i hytten vilket jag tycker låter helt underbart. Min & T's hytt är belägen precis ovanför livbåtarna på bilden, alltid tryggt. ;) Vi kommer att stanna till på Puerto Rico, St Maarten, British Virgin Islands och Haiti. Långklänningen är nerpackad och nya Fendi solbrillor har jag köpt (borde kanske ha väntat till NYC, men det kunde jag inte haha).


Jag längtar så himla mycket efter att få komma iväg och tycker att vi alla är värda det efter det här tuffa halvåret som har varit. Med mormor och vår lilla tös i hjärtat går jag framåt i världen, starkare och mer tacksam.