1 veckas detox avklarad!

Jag är verkligen glad att T är med på det här också så att vi kan peppa varandra. :) Funderar på att prova att blanda i örtblandningen i juice. Då kanske det blir lättare att dricka.

Snart 4 månader...

På tisdag är det fyra månader sedan jag födde min första fina lilla dotter. Tiden har gått så fort och jag trodde inte att den skulle göra det. Igår var jag in på Polarn o pyret och tittade på kläder för nyfödda. Det var en märklig känsla för det kändes inte som om jag "hade fått lov" att gå där och känna på alla små sparkdräkter och mössor. Jag köpte en vinterjacka för gravida där i höstas (som jag inte hann använda) och hade fått en bonuscheck som jag hittade igen häromdan. Den går ut på måndag så jag tänkte se om det var nånting jag vill ha där. Jag tittade lite på mammakläderna också och då kom expediten fram direkt och började prata om att dom här kläderna kan du ha när du har fått barnet också. Jag bara nickade och sa att det var ju bra. Sen gick jag därifrån och hade inte köpt nåt. Jag vet inte om jag vågar köpa ens en liten mössa. Det kanske inte blir som jag vill i alla fall.

Det är fortfarande folk som hör av sig och undrar om bebisen har kommit. Det blir märkligt tyst när jag svarar fastän jag säger att de inte ska känna sig dumma för att de inte visste om. Det går inte att skona människor i sånt här helt enkelt, då skulle jag ju behöva ljuga.

Detox 3:e dagenNu är jag och sambon inne på tredje dagens detox. :) Valet av kur landade på Holistics UltraDetox och UltraBalans. Känns bra att rena kroppen på gifter vilket gör att levern blir avlastad. Jag har hört tidigare att min kropp har svårt att bryta ned fetter och genom detoxen kan det bli lättare för kroppen att göra det samtidigt som den får lättare att ta upp de näringsämnen som finns i maten.

Kuren består av örter i form av kapslar och pulver. Pulvret är själva detoxen och består av 35 örter och om ni vill läsa vad de gör kan ni gå in på den här mannens
blogg. Han har kört hela kuren. Jag har lite svårt att dricka pulverdrycken, det är som att dricka sand ungefär och om man inte skyndar sig så expanderar den och då blir det som en gegga. Uurk. Efter tre dagar har det dock blivit lite lättare att dricka den. Kapslarna behandlar bland annat eventuella parasiter som man kan ha i kroppen. De består av 10 örter som samme man beskriver här. Vår målsättning är att köra kuren i tre veckor.

Jag har inte haft så många symtom, kanske på grund av att jag redan kör mycket kosttillskott. Har dock känt mig väldigt känslig igår och idag och det kan bero på gifterna som lämnar kroppen. Det kan iofs också bero på att jag hade min BF i måndags. Det kändes inte så mycket i måndags, men idag har jag tänkt på henne en hel del. Förresten så ska man absolut inte hålla på med det här om man är gravid eller ammar. Det är väldigt många örter man stoppar i sig. Sambon behöver gå på toaletten väldigt ofta, han behövde nog verkligen detoxa. :) All öl och skräpmat som han levde på innan han träffade mig, haha.

Sjukintyg eller inte

Att det ska vara så himla svårt att få tag i sin läkare!! Jag håller på att bli vansinnig. I fredags gick mitt senaste sjukintyg ut och jag har försökt få tag i min läkare i nästan två veckors tid. Efter att hon haft semester ska hon visst vara på en annan mottagning den här veckan. Idag var hon så klart inte där. Förra veckan sa dom på sjukhuset att dom kunde höra med en annan läkare. Ja om det har jag inte hört ett skvatt och något intyg har jag inte sett röken av. När jag ringde dit idag visste dom inget om det. Snart ger jag upp. Ska det va så här? Hur gör alla dom som är jättesjuka? Dåligt dåligt...


Detox och kosttillskott

Ända sedan jag slutade med p-piller (kommer ALDRIG äta igen) och fick hemsk akne har jag blivit mer och mer intresserad av hälsokost. Med en kombination av rätt kosttillskott, mineralsmink och bra hudvårdsprodukter har min hud blivit tusen gånger bättre. Jag vet att jag i sorgeprocessen på sätt och vis har brutit ner kroppen, så jag har försökt vara noga med mina kosttillskott under hela den här tiden. Det finns så väldans mycket olika preparat man kan använda och jag kan ibland inte få nog av att läsa om vad jag kan stoppa i mig och äta. Ikväll har jag surfat i flera timmar och läst om bl.a. levande enzymer, tarmreningskurer och alger. Har nu övertalat sambon att vi ska köra en detox i ett antal veckor. Jag ska gå till min favorithälsokostbutik - absolut billigast i hela Stockholm - i morgon och se vilken av de tarmrensningskurer som jag har googlat fram som de rekommenderar. Jag tycker alltid att det känns bra om jag hittar någon som skriver om sin egen positiva upplevelse av en kur och det har jag bara hittat om en av kurerna hittills.

Eftersom det här är ett stort intresse hos mig kommer jag nog skriva mer om det här framöver. Just nu äter jag antioxidanter, folsyra, bidrottninggelé, omega 3 och ibland extra c-vitaminer om sambon börjar hosta eller dylikt. Antioxidanterna är en multivitamintablett utan järn. Efter rekommendationer från Vitamindoktorn, som är en vän till min familj, tror jag inte på att äta för mycket järn som kosttillskott. Jag försöker istället få i mig det i maten eller ta det som tillskott i perioder för att fylla på depåerna. Under graviditeten tog jag dock en multivitamin med järn för att det var bättre för mitt lilla skrutt. Folsyra tar jag för att förbereda mig för nästa graviditet, det motverkar ju bland annat ryggmärgsbråck. Bidrottninggelé för att bygga upp kroppen och ge extra mycket näring nu när det svajar samt för att få ordning på alla hormoner som rusar i min kropp. Bidrottninggelé är också bra om man vill bli gravid, men det är inte därför jag äter det just nu. Jag blev gravid direkt när vi försökte förra gången och då åt jag bidrottninggelé. Om det var tur eller på grund av det kan jag ju inte veta. Jag vet dock att man inom kinesisk medicin rekommenderar det till kvinnor som försöker bli gravida. Jag har läst att det hjälper ägglossningen och kan också hjälpa vid t.ex. mensvärk. Senast hade jag faktiskt ingen värk alls, trots att jag i vanliga fall brukar vilja riva ner tapeterna.

Vitamindoktorn har förresten skrivit en jättebra bok som heter Vitaminrevolutionen. Tyvärr så går den nog inte att få tag i på svenska längre.

När min akne var som värst tog jag extra mycket zink, c-vitamin och biotin, men jag har trappat ner och märker att det inte blossar upp. Sambon får dock extra zink (och folsyra) för spermiernas skull. :) Jag köper det jag tycker att han behöver och så tar han det. Himla praktiskt för honom, haha.

Nä nu är det dags att sova, den här helgen tog slut lika snabbt som alltid. Vill bara nämna också att jag sitter vid mitt nya skrivbord och det känns så himla lyxigt efter att ha haft ett litet databord. Vi har köpt varsitt hörnskrivbord från IKEA. Känns kanon! God natt.

Mycket gjort och hela kvällen kvarIdag var en sån där dag när man vaknar tidigt av sig själv. Äter frukost, ser på ett inspelat avsnitt från Canal+. Tar sig ut på sjön innan kl 10 och åker två varv på långfärdsskridskorna. Sedan gulaschsoppelunch. Efter det ut till IKEA och inhandlar skrivbord med matchande skrivbordsunderlägg och pennhållare. Tillbaka hem och lastar in allt. Iväg igen till Coop Forum och storhandlar. Nu är vi dock alldeles trötta, men så där skönt trötta som när man har varit ute på fjället hela dan. T spelar X-box 360 och jag sitter här. När vi har fått bort gruset i ögonen ska vi börja röja i arbetsrummet för att göra plats för våra nya arbetsplatser där vi ska sitta mittemot varandra med varsin dator och "gejma". Sen blir det Melodifestival och god middag.
Kan det bli bättre på Alla hjärtans dag? :)

Fjäll utbytt mot större kulle

Det blir tyvärr inget Åre nästa helg för min älskling har för mycket på jobbet. Himla synd, jag såg fram emot att få bo på mysigt pensionat med honom en helg och inte minst få slänga mig ut i backen. Som kompensation tar vi nog en dagstur till Romme Alpin istället. Vilket i och för sig innebär bra skidåkning men inte så särskilt mycket fjälluft. Det är tur att jag har en fantastisk resa i påsk att se fram emot. Kanske vi hinner med Åre innan dess i alla fall. Tiden får utvisa helt enkelt.

Äntligen

Vill bara säga att det känns skönt att svenska folket äntligen har fattat att Shirley Clamp saknar själ i sitt artisteri.
Nu ska jag gå och sova. God natt.

Åre

Har bokat weekend i Åre en helg framöver. Längtar så mycket efter fjällen och skidåkning. Här i Stockholm är det bara dimma idag, inte alls så inbjudande. Jag tänker mig molnfria solskensdagar på Skutan den helgen, det är bara att hålla tummarna. :)

Renovering av källare står stilla just nu. En mille är det första budet vi har fått. Då satte man kaffet i vrångstrupen även om ingen av oss dricker kaffe, men ändå. Vi lägger allt vårt hopp till den andra byggherren som ska komma hit nån gång snart. Annars får vi nog tänka om. Badkaret känns väldigt långt borta just nu...

Yes

Det gick bra för Marcus och Jonna. Glad är jag för deras skull. :)

Tredje gången gillt

I morgon bitti ska Marcus Birro och hans sambo Jonna få sitt tredje barn genom planerat kejsarsnitt. De förlorade båda sina första barn innan de var födda. Jag hoppas så att det ska gå bra för dom i morgon, annars finns det inget hopp i denna värld. Läkarna säger till mig att statistiken säger att det är nästan omöjligt att man går igenom det jag har gått igenom en gång till. Varje gång jag hör det så har jag tänkt på Marcus Birro. All lycka i världen till honom och hans sambo!

Drömmen

Idag har jag haft sån där ångest som äter upp mig inifrån och gör det svårt att andas. Det är som att alla bra känslor,  som kom i och med att det löste sig på jobbet, är som bortblåsta. Jag vet inte riktigt varför det känns så här. Jag känner mig alldeles tom idag och samtidigt snurrar tankarna som bara den. Det jobbiga med ångest är att allt som man försöker lägga längst bak i minnesbanken poppar fram och gör att man mår ännu sämre. Det är därför jag hatar att vara bakfull. Ågren är den värsta besökare jag vet. Egentligen fanns ångesten där redan häromdan när jag var till min favoritbutik och shoppade kläder från Hunky Dory och Odd Molly som var alldeles för dyra. Men det var inte därför jag mådde dåligt idag och inte var jag bakfull heller.

Vi var till kyrkogården för första gången sedan begravningen idag. En solstråle sken in på mig vid frukostbordet och det enda jag kunde tänka var att det var en fin dag att gå till kyrkogården och titta på tallarna som omsluter mitt barn. Hon finns i en fin tallskog. Jag älskar tallskogar. Ljuset hittar alltid in i en tallskog och det är ofta bra mark att vandra på under alla höga träd. Jag tänkte idag när vi var där att hon satt på en gren högt uppe och dinglade med benen. Hon skrattade och tittade ner på oss när vi tände ljuset som vi hade skrivit hennes namn på. Men tankarna gjorde att jag saknade henne så mycket mer. Hon låg så nära mitt hjärta i sex månader och nu kan jag bara bevara minnet av henne där. Jag kommer aldrig få veta vem hon var eller vem hon hade kunnat bli. Jag fick aldrig se in i hennes blick. Ögonen hade inte ens hunnit öppna sig när hon dog. Men jag är säker på att de hade varit lika intensivt blåa som hennes mammas och pappas ögon.

När vi kom hem tittade vi på filmen Sex and the city för att jag skulle må bättre. Jag gråter dock alltid när Carrie står mitt i gatan och slår sin brudbukett i bitar på Big. Då sa T att han blev orolig över att jag reagerade så och att hur skulle vi någonsin kunna gifta oss om jag har så höga förväntningar. Jag sa att det är skammen jag blir berörd av, att jag skulle ha känt mig lika förödmjukad om det hade hänt mig. Alla människor som satt där uppe i biblioteket och väntade, när man har blottat sig totalt och vill visa hela världen vem man vill leva sitt liv med. "I och för sig, sa T, det var ju så vi kände när vårt barn dog." Det var första gången han sa det till mig. Att han hade haft samma känsla. Alla människor som vi hade berättat för och som vi sedan fick höra av oss till med detta förjävliga besked för att vi skulle slippa få jobbiga frågor sedan och försätta människor i en pinsam situation.

Jag kände oerhört mycket skam från början när insikten kom om att vårt barn hade dött ifrån oss. Jag kände mig värdelös som kvinna och rent ut sagt så skämdes jag över att jag inte hade lyckats med det som "alla andra" jag kände hade gjort. Jag hade passerat 30, men nu skulle jag behöva vänta ännu längre på mina barn. Jag kände mig helt förlegad. Det känns löjligt att säga det nu, men det var så. Jag har aldrig sett mig som en människa som följer mönster. Jag har gärna velat se det som om jag har gått min egen väg. Ändå har jag gått rakt i fällan. Jag ville ha drömmen. Mannen, villan, barnen, drömbröllopet, och happily ever after. Att den drömmen har fått sig en törn finns det inga tvivel om. Min terapeut undrar varför jag har så bråttom med allt det där. Det undrar fan jag också! Ja varför är det så jävla bråttom? Mannen har jag och villan har jag. Det andra kommer ju i sinom tid och det kommer att kännas bra då. Men det är rastlöst där inne. Helst skulle jag haft allt igår. Och jag vet att jag inte är den enda. Jag vet flera kvinnor mellan 30-40 som har kriser på grund av den där drömmen. De behöver inte vara över 30 heller för den delen. Ändå tror vi att vi lever i ett samhälle där kvinnan kan välja. Vad är det som gör att många av oss lever för att det ska bli som i drömmen? Det är kanske inte så märkligt att det är många förhållanden som kraschar när vi har sådana konstiga föreställningar om livet.

Nä mina vänner, enkelhet ska bli mitt motto från och med nu. Jag ska verkligen försöka leva för det. Och barnen ska komma när de har lust och inte för att jag vill det. Sedan löser sig nog resten. Men shoppa Hunky Dory ibland, det kommer jag nog göra ändå. :)