Ensam hemma

Jag är ensam hemma för första gången sedan Saga föddes. Hon har följt med sin pappa för att fira farmor som fyller år idag. Jag känner mig fortfarande dålig och hade ingen som helst lust att vara social idag. T ville verkligen att jag skulle följa med så lite dåligt samvete går man runt med nu. Försöker få mig själv att förstå att jag har rätt att stanna hemma för en gångs skull om jag vill det, men jag är inte så bra på att övertyga mig själv. Saknar redan min lilla plutt. Tänkte i alla fall belöna mig själv nu med att ta en riktigt lång dusch. Vi fick förresten vår nya inomhustrapp igår och jag blev alldeles lycklig. Den är fantastiskt fin i ek med svarta stänger. T och jag provgick i den förtjust igår kväll. Ska ta en bild när plasten är borttagen, den blir nog kvar tills det är lite mer färdigt i källaren.
Imorrn är det Mors dag, undrar om det är någon som kommer att komma ihåg det... :)

Grattiskramar!

Vill förresten skicka varma grattiskramar till lille Gabriel som kom till världen den 11 maj. Ett mycket efterlängtat barn av föräldrar som verkligen förtjänar att få ha det bra. Grattis grattis!!

Jaha det var den schlagern

Jag tittade inte på semifinalen igår för jag hade det lite på känn när jag såg Belgiens balladtrubadur häromdagen att det liksom inte fanns plats för Anna Bergendahl i finalen. Jag hejade på Salem i uttagningen och tror fortfarande att han hade tagit sig till den stora finalen också. Något som vi aldrig får veta.. Jaja, jag får se om jag kollar på lördag. Läste på Sanna Lundells blogg att hon gillar Danmarks bidrag, kanske värt att heja på dem.
Det suger verkligen att vara förkyld när den har tagit sig ner i lungorna så att det känns som att man hostar upp dom. Saga har också hostat en del, men hon verkar inte vara sjuk. Hon får visst antikroppar genom bröstmjölken. Igår ville hon bara ligga vid mitt bröst och hade ingen lust att sitta i babysittern eller ligga i babygymmet. Det var väldigt mysigt och jag förstår att hon behövde det. Jag försökte verkligen att bara sitta med henne och ta det lugnt, men det är himla lätt att börja vandra iväg i tankarna och planera vad jag ska göra så snart jag har lyckats få henne att sova i sin egen säng. Hon ville dock inte alls ligga i sin egen säng utan blev klarvaken och grinig så fort jag försökte. Det slutade med att vi båda låg i dubbelsängen och då kunde jag efter ett tag gå iväg och göra annat medan hon sov i flera timmar. Helt slut var hon då lilla pluttan.

Sjuk...

Vaknade inatt med världens rinnsnuva. Trodde halva dagen att det var allergi eftersom halsontet troligtvis berodde på det fiskben som satt på tvären i svalget igår och som jag fick plocka ut med pincett. :s Skickade därmed iväg mannen att köpa nässpray och ögondroppar. Men sent på eftermiddagen kom värken i alla leder så det är bara att inse att det är en förkylning. Beror antagligen på att jag var dumdristig och satt ute i klänning hela kvällen hos svärföräldrarna igår trots att jag småfrös. Idiotiskt, det blir inte så kul när T går till jobbet i morgon igen. Saga har haft kvällsskrik under kvällen och jag var himla glad att jag fick ligga i soffan och känna efter hur ont det verkligen gör i kroppen medan T gick runt och vyssjade henne. Nu sover hon och vi ska också sussa. Gonatt!

Mindfulness

Saga blir mysigare att umgås med för varje dag som går. Jag förundras verkligen över livet med en bebis. Vi tar dagen lite som den blir. Saga bestämmer takten och det är mindfulness på högsta nivå. För om det här inte är att leva i nuet, då vet inte jag vad det innebär. Vi tar det lugnt, äter lite, sover lite, pratar lite, skrattar lite och så blir vi trötta igen. Det rullar på helt enkelt. Synd bara att det blir så varmt i huset nu och att renoveringen i källaren äter upp våra pengar, annars hade det blivit markiser på stört.

Idag har det varit full aktivitet i babygymmet. Det ser inte lika random ut när Saga måttar med knytnäven mot Tummen och hans vänner som hänger ovanför henne. Sedan så har knytnäven även blivit hennes nya godis efter att hon upptäckte den häromdan.


Nytt försök

Jag har fått pikar om hur usel jag är på att blogga av Tågmamman så jag ska försöka bättra mig lite. Jag trodde att jag skulle komma igång lite mer nu när jag är barnledig, men det har inte blivit så. Jag tror att jag ska skriva lite kortare avsnitt så kanske det kan bli nåt av det här bloggandet. Tiden rusar iväg tillsammans med Saga och vi har väldigt kul. Dock så har den härliga sommaren gjort sitt intåg och det innebär att det blir jättevarmt i vårt hus. Saga tycker inte att det är någon hit så jag funderar på att köpa en portabel AC. Om ni har en bra som inte låter alltför mycket, säg gärna till!
Dagens framsteg av lilla damen är att hon har hittat sin ena hand. Det var kul att se henne sitta och titta på handen och sedan stoppa in den i munnen. Hon upprepade det flera gånger. Roligt med utveckling. :)